Omgeving

Heeft u zin om een dagje op pad te gaan? Het Groene Hart heeft veel te bieden. Er is voor jong en oud van alles te doen. Van een kanotocht tot een bezoekje aan een museum. Hieronder vindt u een aantal uitjes in de omgeving.

Kanoën & Varen

rowing boat, boating, ditch-4588926.jpg

Onze boerderij is gelegen aan de vaarroute van de Oude Hollandse Waterlinie. Er is een sloepensteiger aangelegd in de Grecht.  De Luxembourg en Michiel de Ruyter vaarroute passeren de Schutsluis in Woerdense Verlaat.  Dit is een belangrijke verbinding tussen de Grecht en de Kromme Mijdrecht. Via de Slikkendammersluis komt u op de Nieuwkoopse Plassen.

Wandelen

backpack, bag, woman-1836594.jpg

U bevindt zich op loopafstand van Lusthof De Haeck en de Westveense polderroute. Dit is een prachtige wandelomgeving.  Ook het Marskramerpad en Groene Hartpad lopen door Woerdense Verlaat.

Fietsen

tandem bike, bicycle, apple orchard-905067.jpg

Kom op de fiets en overnacht in een hooiberghut. Volg de VLINDER FLADDER fietsroute, de RAMPJAAR fietsroute, LANGE AFSTAND WATERLINIE fietsroute. Fietsen door de Meije, rond de Nieuwkoopse plassen en ontdek de mooiste plekjes in het Groene Hart.

Archeon

Altijd al willen boogschieten en zwaardvechten? Ga dan naar Archeon in Alphen aan den Rijn en ontdek de wereld van de geschiedenis… Ga mee terug naar de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen. Een dagje uit vol actie en plezier!

 

Stadsmuseum Woerden

Een historische stadswandeling door Woerden is ook een aanrader. U kunt bijvoorbeeld het stadsmuseum bezoeken.

Een leuke tip: Op woensdag is er markt en op zaterdag streekmarkt.

Avifauna

Maak een prachtige wandeling door vogelpark Avifauna en bekijk de meest bijzondere vogels. Er zijn verschillende routes, zoals een tochtje om de vijver, of een route uilenberg. De vogels leven hier samen met dwergaapjes, halfapen en rode panda’s.

Recreëren aan de Grecht

Aan de Grecht kunt u heerlijk recreëren. Er is ruimte om te zwemmen of te vissen. Voor iedereen wat wils. Mogelijkheid om uw sloep aan te leggen en te overnachten in een hooiberghut in het weiland. 

Kinderboerderij Oortjespad

Op het Oortjespad is een unieke kinderboerderij gelegen, midden tussen de weilanden. Naast de kinderboerderij beschikt recreatiegebied Oortjespad over een peuterbadje, een visplas, speelweiden met speeltoestellen, ruime parkeergelegenheid en toiletgebouwen.

Zwembaden binnen en buiten.

In Woerden vind je een overdekt zwembad met een wedstrijdbad, een recreatiebad met wildwatergedeelte en glijbaan. BatensteinBuiten* is de grootste spetter-, sport- en speelplaats in Woerden met een supergave waterspeeltuin, midgetgolf, een zandspeelplaats, tokkelbaan, airtrampoline, een heerlijk terras en nog veel meer!

In Nieuwkoop is een overdekt zwembad “De Wel”.

In Nieuwveen is een openlucht zwembad “Aarweide

*Gratis toegankelijk

Voor meer uitjes in de omgeven kunt u kijken op de website van Ontdek Nieuwkoop en het Groene Hart.