Circulaire Hooiberghutten

Slapen in een hooiberghut is genieten van de rust op  het platteland, maar wel met de luxe van een vakantiehuisje. Onze 5-persoons hooiberghutten zijn voorzien van o.a. een energie besparende douche en composttoilet. Gelegen aan een natuurvriendelijke oever en tussen de weilanden met grazende koeien (van april t/m november) en schapen. Meer over Circulariteit? Klik hier.

Aankomsttijd vanaf 15.00 uur, vertrektijd voor 10.30 uur. Aankomstdagen zijn van maandag t/m zaterdag.

Overnachten in een hooiberghut

Hooiberghut

De bouwmaterialen die gebruikt worden zijn afkomstig vanuit teeltprogramma’s met een duurzaam doel waardoor we streven naar zo min mogelijk afval. We maken o.a. gebruik van een composttoiletsysteem, helofytenfilter en zonneboilers. Wilt u meer weten? Klik hier: 

Foto's

Een Circulaire Hooiberghut. Wat houdt dat in?

De bouwmaterialen die gebruikt worden zijn afkomstig vanuit teeltprogramma’s met een duurzaam doel waardoor we streven naar zo min mogelijk afval.

Schapenwol & Olifantengras als isolatiemateriaal
Schapenwol & Grasisolatie in de wanden

Biobased Bouwmaterialen

Het gebruik maken van  biobased bouwmaterialen, geteeld in de eigen regio, zorgt voor minder belasting van het milieu. De vloeren van de hooiberghut zijn gemaakt van circulair, biobased, prefab beton. Dit bestaat uit gerecycled olifantengras en betonpuingranulaat. Voor de wanden is gedeeltelijk grasisolatie en wol van eigen schapen gebruikt! 

Biobased Verf

Het houtwerk wordt geverfd met biobased lak, waardoor het hout beschermd wordt en een langere levensduur krijgt. Alle biobased blanke lak en verf is op waterbasis, geurloos en natuurvriendelijk voor mens en omgeving.

Biobased lak
Biobased verf
Helofytenfilter
Het Helofytenfilter

Composttoiletsysteem & Helofytenfilter

We maken gebruik van een composttoiletsysteem, dit zorgt ervoor dat alles in de composttank d.m.v. houtkrullen zelf verwerkt wordt en voor 95% wordt afgebroken tot compostmateriaal voor de tuin. Er wordt vanuit het toilet dus geen water geloosd, dit bespaart veel drinkwater. Het overige afvalwater gaat naar het helofytenfilter en zorgt voor 100 % compostering van sanitair afvalwater. Wij maken hierbij gebruik van natuurvriendelijke toiletpapier en schoonmaakmiddelen. 

 

Duurzame energie

Voor de energielevering (warmte en licht) maken we gebruik van duurzame energie. De hooiberghutten worden voorzien van vloerverwarming d.m.v. warmtepompen en zonne-energie.

Zonneboiler
Een Zonneboiler op één van de hutten

Heeft u vragen over de hooiberghutten of circulariteit? Schroom niet om contact met ons op te nemen!

Achter de schermen

De Bouw

In dit filmpje krijgt u een uniek kijkje achter de schermen bij de bouw van onze hooiberghutten. Ook vertellen we u hoe we op dit idee zijn gekomen als verbreding van het agrarisch bedrijf.

Video afspelen

Column

Duurzaam ondernemen

In dit artikel leest u meer over onze ambitie om de hooiberghutten toekomstgericht te maken. Dit houdt in: duurzaam, circulair en biobased. Op 11 oktober werd een plaquette met het LEADER logo overhandigd.

Meer...